Home » Organisator: LICG

OVER HOUDEN VAN HUISDIEREN

Het Landelijk InformatieCentrum Gezelschapsdieren (LICG) is hét informatiepunt voor het ‘houden van huisdieren’. Honden, katten, paarden, maar ook slangen, wandelende takken enzovoorts. Kortom, alle soorten dieren die je voor je plezier houdt en waar je goed voor wilt zorgen.
 
Gelukkig hebben huisdieren in Nederland het meestal heel goed. Maar soms gaat het toch mis. Bijvoorbeeld omdat het lieve kleine pupje uitgroeit tot een heel grote hond die elke dag een paar uur buiten moet ravotten. Of denk eens aan het konijn "voor de kinderen" dat te weinig aandacht krijgt en eenzaam in de tuin komt te staan. Exotische dieren hebben het soms ook minder goed, omdat ze een speciale verzorging nodig hebben en die niet altijd krijgen.
 
Je moet veel weten van een dier om er goed voor te kunnen zorgen. Liefst voordat je het dier in huis neemt!  Dat is soms een heel werk, waar je wel advies bij kunt gebruiken. Daarom is er het LICG. Als bron van informatie als je een huisdier overweegt, of als aanvulling op de informatie die je bij de erkende dierenspeciaalzaak, de dierenarts of het dierenasiel krijgt. Het LICG geeft voorlichting over alles wat er komt kijken bij het houden van huisdieren: zowel voor de aanschaf als daarna. Wij doen dat op onze site bijvoorbeeld met onze huisdierenbijsluiters, praktische documenten en spreekbeurten voor kinderen.